Virtahepo valtakunnassa

The Vihreät on uutisten mukaan saanut jäsenvyöryn huhtikuisten eduskuntavaalien jälkeen. Syyksi arvellaan puoluejohtajan suulla perussuomalaisten jytkyn aiheuttamaa vastareaktiota. Ihmiset siis haluavat todistaa omaa arvomaailmaansa liittymällä siihen sopivaan puolueeseen, mainiota!

Mutta sitä en ymmärrä, kenelle Soinin joukkojen (minusta persu-sana on nolo) suosion suuruus oli yllätys. Missä ihmeen tyhjiössä he ovat eläneet, jos eivät ole tienneet, että lähikaupoissa, kylän raiteilla ja karaokebaareissa elää vihainen kansanosa, jonka mielestä politiikka on peestä ja mamuja hyysätään tässä maassa ihan liikaa? Olemme sulkeneet silmämme ja toivoneet, että kun avaamme ne, tuulipukukansa on mennyt koteihinsa katsomaan kauniita ja rohkeita.

Näille ihmisille Timo Soini on messias, joka osaa puhua kansalle kansan kielellä ja joka ei ole kabineteissa ryvettynyt. Soinihan onkin mitä mainioin supliikkimies, vaikka suurta vaalivoittoa kuvastanut jytky olikin häneltä turhan heikko suoritus. Mikä tahansa puolue saisi olla iloinen Soinin kaltaisesta kansankiihottajasta. Harmi, että hän on valinnut juuri perussuomalaiset.

Ei puolue tietenkään yhden miehen varassa ole – edes kokoomus Niinistön, kuten olemme viime vuosina saaneet huomata. Siinä missä vanhat puolueet (en pidä siitäkään ilmaisusta) ovat vaalien alla pyrkineet kuuntelemaan kansaa, on uudemmalla puolueella mahdollisuus nostaa mielipidelingot suoraan poliittiselle framille.

Sama tapahtui SMP:lle vuonna 1970, miksipä se siis ei olisi voinut tapahtua myös seuraavassa sukupolvessa?

Ennen vaaleja pääsin eli jouduin selittämään 11-vuotiaalle, miksi mielestäni olisi kovin harmillista, että perussuomalaiset pääsisivät valtaan. Arvelin, että heidän johdollaan isänmaastamme tulisi sivistymättömämpi paikka elää. Olin himpun verran väärässä. Ei perus-Suomi välttämättä sen sivistymättömämpi ole kuin ennen vaaleja – sivistys vain määritellään uusiksi.

Kommentit

Suositut tekstit