Nuo oluen tuoksuiset valkoiset purkit rannoillamme

Karavaanari-käsitteellä yritetään ilmeisesti viitata paimentolaiskansojen elämäntapaan, mutta näillä leveyksillä sana tarkoittaa kansaa, joka paimentaa enintään mäyräkoiriaan.

Karavaanarit ovat tekopyhiä. He väittävät, että karavaanariuden ydin on vapaus liikkua ja majoittua mihin vaan. Oikeasti suurin osa vaunuväestä majailee samoilla leirintäalueilla vuodesta toiseen. Käykääpä katsomassa Lahden Mukkulassa, millaiset rantatontit vaunuilijat ovat varanneet itselleen. Istutukset, portit ja polkujen varsiin asetellut kivet eivät ole syntyneet yhdessä yössä.

Julkisilla paikoilla liikkuessaan karavaanarit ovat tietenkin tientukkeena ja aiheuttavat vaaratilanteita liikenteessä. Ongelma on vähän sama kuin hitaiden uimareiden kanssa uimahallissa. He ovat niin hitaita, ettei perässä viitsi roikkua, mutta sen verran nopeita, että helppo ohitus on vaikeaa. Jos karavaanareilla olisi yhtään pelisilmää, he ajaisivat viittäkymppiä pientareita pitkin. Ja mieluiten vain karkauspäivinä.

Matkakoti-ihmisten me-hengessä on jotain pelottavaa. Supon kannattaisi nahkaliivijengien ohella tarkkailla myös huumoripaitoihin pukeutuvia keski-ikäisiä, jotka täyttävät vaunujensa jääkaapit marinoiduilla leikkeillä ja Tallinnan laivan tuliaisilla. En halua edes tietää, millaiset initaatioriitit tulee suorittaa, että pääsee ineen karavaanariskeneen.

Kaikkein pahinta on kuitenkin se, että asuntovaunut ja -auto ovat ihan h*vetin rumia. Lasikuitupurkki luonnossa on yhtä miellyttävä näky kuin lasinsiru jalkapohjassa. Ja miksi niiden pitää kaikkien olla valkoisia? Ainoastaan likainen valkoinen lasikuitu on vielä rumempaa kuin valkoinen lasikuitu. Siinä eivät beiget raidat juurikaan auta.

Kaikesta yllekirjoittamastani huolimatta en ole täysin suvaitsematon matkakoteja kohtaan. Asuntolaivat ovat tosi mageita, enkä jaksa ymmärtää, miksi jotkut nimbyt jaksavat keuhkota niitä vastaan. Puhumattakaan värikkäistä mustalaisromanttisista hevosvetoisista puukärryistä.

Ps: Näin eilen liikenteessä sinisen retro-asuntovaunun, ja voi kuinka suloinen se olikaan! Vaunua kuljettaneen sinisen letukan väkikään ei näyttänyt kaikista perinteisimmältä tuulipukukansan edusjoukolta.

Kommentit

Suositut tekstit