Koskettavimmat Idols-hetket


Listoja on kiva tehdä, eiköstä vaan! Nyt ovat vuorossa koskettavimmat Idols-hetket. Ja niitähän riittää. Saa väittää vastaan, ja saa myös muistuttaa, jos olen unhoittanut jonkun todella kuolemattoman Idols-hetken.

Olen katsonut about jokaisen Idols-jakson – ainakin sen verran, että olen pysynyt ajan tasalla, kuka tippuu. Esikarsintoja en ole kahlannut läpi, eikä niistä ole nytkään unohtumattomia hetkiä luvassa. Olen kerran ollut myös yhden Idols-finaalin (miten niitä voi olla monta?) kuvauksissa, mutta se ei ollut mitenkään hieno kokemus: Näkyvyys ja kuuluvuus heikkoa, penkit epämukavat ja odottelua ihan liikaa.

Parasta Idolsissa on tietenkin kuulla nuorten lahjakkuuksien laulavan uusia versioita omista suosikkibiiseistäni. Valitettavasti ikäero Idols-kisaajiin kasvaa vuosi vuodelta, mitenköhän kauan he jaksavat esittää keski-ikäisten suosikkibiisejä?

Joskus osaan jäljittää, miksi jokin laulu, elokuva tai hetki elämässä vetoaa minuun. Tässä tapauksessa minulla ei ole aavistustakaan. Kristiina Braskin smurffiina-ääni saattaisi hyvinkin ärsyttää minua enemmän kuin viehättää. Ja biisikin oli vanha tuttu, ei erityisemmin mieleen jäänyt. Vaan heti kun Kristiina B. treenasi sitä, tarttui jotain selkäytimeen.

8. Kristiina Brask Nurkkaan tuulilasin (3. tuotantokausi)


Hevi-Ari ei todellakaan jaksanut viehättää minua loppumattomassa karaokekapinassaan. Lahjakas jäbä, ehdottomasti. Ja tarttuvia biisejä voiton jälkeen – tosin sitähän me emme siinä vaiheessa tienneet, kun Ari Koivunen päätti vakavoitua, ja poimia ohjelmistoonsa jotain ihan muuta. Ryhdikäs teko, niin tekee oikea nuorisoidoli.

7. Ari Koivunen Piano Man (3. tuotantokausi)


Idols-huumani lähti tietenkin Hanna Pakarisesta. Hannan koko taival oli sykähdyttävä, yksikään laulu ei nouse yli muiden sen hetken jälkeen, kun Hanna tuli koelauluihin valkoisessa kauluspaidassa ja kravatti kaulassa. Haluan nostaa esiin sen seikan, että Hannan ansiosta olen alkanut sietää jopa Bryan Adamsin musiikkia. Näytebiisi on kuitenkin yksi toinen klassikko, jonka Hanna haldaa aikas mestarillisesti.

6. Hanna Pakarinen Show me heaven (1. tuotantokausi)


Joistakin Idols-esiintyjistä tietää heti, että tuosta tulee jotain. Tai vaikkei tulisi, hänen omaperäinen tyylinsä tallettuu ikuisiksi ajoiksi minun korvaani ja sieluuni. Anna Puustjärvi kuului näihin viimeistään esitettyään Dave Lindholmin klassikon. Sitä paitsi olin oikeassa, Anna P:stä tuli jotain!

5. Anna Puustjärvi Pieni ja hento ote (4. tuotantokausi)


Hahaa, muistan vieläkin sen epätodellisen tunteen. Siis ei voi ihminen kuulostaa näin hyvältä, jotain sellaista ajattelin Arposen Koopista. Muistan myös, miten katkerasti toinen nuori mies, työkaverini Antti kommentoi seuraavana päivänä ko. esitystä. Tai sen vaikutusta vanhempiin naisihmisiin. Myönsin kaiken auliisti. ps: Vaikka biisi ei olisi ennestään tuttu, on Koopin fraseerauksesta melko helppo päätellä, kenen se on.

4. Koop Arponen If I can dream (4. tuotantokausi)


Kristian Meurman -parkaa syytettiin laskelmoinnista. Mutta sitähän koko Idols on. Musiikillista laskelmointia. Kristian M. avasi tällä vedollaan vakavien laulujen jatkumon Suomen Idols-karkeloissa. Hänen lauluäänensä kaiku ja karheus ulottuivat ihan uusiin ulottuvuuksiin.

3. Kristian Meurman Lapin kesä (3. tuotantokausi)


Kyllä, minä kuulun niihin, jotka eivät olleet koskaan kuulleet bändistä nimeltä Stella tai heidän biisistään Piste. Katri Ylander lauloi sekä itsensä että biisin ihmisten sydämiin. Yleensä alkuperäisversio biisistä kuin biisistä on aina parempi. Nyt en ole ihan varma. Toisaalta tykkään Marja Tahvanaisen tavasta rytmittää sanoja, toisaalta Katri Y:n ääni on hieman pehmeämpi.

2. Katri Ylander Piste (2. tuotantokausi)


Yksi biisi muutti kaiken. Mikkelin Ali ei ollut erottunut aiemmin ollenkaan muista pojanrimpuloista. Eikä se ole vain biisi, se on se katse noin kohdassa 1.35. Turha väittää; katseessa ei ole mitään flirttiä, vaan siinä Ali juuri tajuaa, että hei täähän lähtee. Ja niinhän se lähti.

1. Karjalan kunnailla Ali Elkharam (5. tuotantokausi)


Jos jaksoitte tsekata kaikki tänne saakka, saatte vielä yhden ekstran Amerikan maalta :)

Kommentit

Suositut tekstit