Koiria, mummoja, vanhoja piikoja

Ainakin puolen minuutin harkinnan jälkeen lisäsin päivän vaalikuvan.

Teiden varsien vaalimainoksiin on ilmestynyt tuttujen ja turvallisten pönötyskuvien rinnalle julisteita, joissa ehdokkaasta on otettu ikään kuin oikea valokuva taustoineen päivineen. Hyvä juttu, nk. puhuvia päitä on visuaalisessa ympäristössämme ihan tarpeeksi. Normikansalaisia, joita kuntapolitiikka kiinnostaa, ei tarvitse ihan vielä irrottaa arjesta.

Joskus perinteisissäkin vaalimainoksissa saattaa vilahtaa perheen lemmikki, yleensä se on koira. Koirien, kissojen, kultakalojen, sählymailojen, rullaluistinten tai lasten mukaan otto ei saa ainakaan minulta sympatiapisteitä, päin vastoin. Ei lemmikki kuitenkaan mukaan valtuustoon tule, vaikka paikka irtoaisikin. Harva myöskään pääsee hyödyntämään petankkiosaamistaan kuntapolitiikassa.

Jokainen ehdokas haluaa tietysti erottua kilpailijoistaan keinolla millä hyvänsä. Kukaan ei tietääkseni ole ottanut ehdokaskuvaansa mukaan anoppia. Siinäpä omaperäinen idea ihan ilmaiseksi käyttöönne seuraavaa vaalitaistoa siivittämään. Tai vaikka tätä, jos olette tosi nopeita. Tosin jos anoppi vielä puuttuu, saattaa tulla vähän kiire.

Miksi ehdokastaulussa edes tarvitsee olla kuva mukana? Samaa varmaan ihmettelevät perlookin kohteeksi joutuneet perussuomalaiset. Ei kai kukaan ehdokastaan naaman perusteella valitse? Arvot ja ajatukset on piilotettu ihmisen sisäpuolelle.

Jos on still-kuvarintamalla tapahtunut kehitystä sitten viime vaalien, elävän kuvan puolella sutinaa vasta onkin. Vaalivideot ovat räjäyttäneet potin näissä kuntavaaleissa. En tarkoita mitään säälittäviä jorinoita puhdasotsaisen ehdokkaan ylevistä päämääristä, tai kavereiden todistuksia, että on se hyvä tyyppi, ihan varmasti on. Vaalivideoissa on nykyisin tanssia, laulua ja pöhköilyä. Ihanaa!

Minulla ei ole tarvetta pöhköillä vaalivideolla. Oma arki on ihan tarpeeksi pöhköä ilmankin. Ja onhan oman blogin paljastaminen kylänmiehille ja -naisille vähintäänkin pöhköhköä. Eihän tässä kehtaa enää edes naapureitaan haukkua.

Kommentit

Suositut tekstit