And the Oscar goes to…

Tämä kuva löytyi osoitteesta http://www.topshelfcomix.com/ts2.0/working_class_elf/

Käynti Hard Rock Cafe Helsingissä oli kuin olisi uinut ison veden toiselle puolen. Hovimestari-nuorukainen puhui vain englantia, ja muukin henkilökunta oli ottanut palveluasenteensa jostain ihan muualta kuin suomalaisesta kansanperinteestä. Samaan törmäsin myös neitsytkäynnillä uudessa helsinkiläishotellissa. Kuin suoraan mallitoimiston listoilta lähtöisin olevat vaaleatukkaiset tyttöset kyselivät kepeitä ja hymyilivät kipeästi.

En valita, en tietenkään. Tykkään paljon enemmän Amerikan kuin Viron laivan tyylisestä palvelukulttuurista.

Eräs kampaaja kertoi, että heidän opintoihinsa kuuluu oman parturointityön kuvaaminen videolle, jotta hiustaiteilijat voisivat tarkkailla oman työnsä koreografiaa. Tavoitteena on varmat otteet ja kauniit käden kaaret, hän kertoi.

Jäin miettimään, missä kaikissa ammateissa näyttelijäntyön peruskurssi olisi tarpeen.

Suuresti arvostamani ensihoitajat pysyvät cooleina tilanteessa kuin tilanteessa. Vastaavanlaista varmaa käytöstä ja rauhallista auraa ympärilleen suoltavaa kykyä tarvitsevat tietenkin kaikki hoitoalalla työskentelevät, opettajat ja poliisit. Eri asia tietysti, onko se opeteltavissa, vai tuleeko zeniläinen rauha myötäsyntyisesti.

Näyttelijäntaitojen lisäksi toiset tarvitsevat myös laulun lahjaa. Papit ja lastentarhanopettajat ovat ihan itsestäänselvästi sen taidon tarpeessa, mutta eipä tuo pahitteeksi ole nuoriso-ohjaajille tai vaikka ay-toimitsijoille.

Autokauppiaita ja asunnonvälittäjiä väitetään yleisesti liukkaiksi luikureiksi ja omaan taskulaskimeensa tuijottaviksi ketkuiksi. Mutta eivätkö he tarjoa meille juuri sitä, mitä olemme lähteneet etsimään? Esiintymistaito on äärimmilleen hiottu, ja taitavin kaupparatsu myy ne kuuluisat jääkaapit pingviineille. Silkkaa show’ta alusta loppuun, asiakkaan päätettäväksi jää, tuleeko encore.

Näyttelijäntaitoja tarvitaan monissa arkisemmissakin ammateissa, joissa harvemmin estradeille kavutaan. Tullimiehen on rajalla pysyttävä roolissaan harmitti edellisillan lätkämatsi miten paljon tahansa. Toimittajan on uskoteltava olevansa taustoista perillä, vaikka kotityöt olisivatkin jääneet tekemättä. Putkimiehen on parempi lähestyä työmaataan itsevarmasti, sillä epäröivän remonttireiskan käsiin ei kukaan röörejään luovuta.

Työpaikan luottamusmies se vasta suuria roolisuorituksia pääseekin vetämään – ainakin jos yyteet kolkuttavat oven takana.

Kommentit

Suositut tekstit