Sanni muotibloggaa

Näin kesän viime metreillä voin paljastaa yhden ilonaiheeni; lomailevat suomalaiset vajaamittaisissa housuissaan. Jossain vaiheessa tällaisia reilusti yli polven ulottuvia housuja kutsuttiin highwater-housuiksi, toisinaan taas 7/8-osaa housuiksi. Piraattihousut sen sijaan ovat selkeästi kapeammat kuin nämä usein cargo-henkiset pöksyt. Citysortsit ovat vähän lyhyemmät ja siistimmät, uimasortsit värikkäämmät ja pikaisesti kuivuvasta kankaasta kootut. Ainakin naisille kaupataan golfhousuina juuri tätä sortimenttia, jota yritän tässä epätoivoisesti kuvailla. Miehille puolestaan on monikäyttöisiä malleja, joiden lahkeita voi lyhennellä irrottelemalla vetskarilla kiinnitettyjä lisäpaloja.

Muoti ilahduttaa minua suuresti, koska puoleen pohkeeseen katkeavat housut saavat pitemmänkin ihmisen näyttämään hobitilta.

Ehkä kyse on häveliäisyydestä, ei haluta lähteä ihan alasti kaupungille. Mutta pitkiäkään housuja ei voi käyttää, koska on kesä. Vajaamittaisia housuja pidetään selvästi urheilullisina, sillä esimerkiksi Helsinki Cupissa niiden ilmestymistiheys oli runsas – tiedän, koska tarkkailin ruohonjuuritasolta.

Tai ehkä syynä on kesään liittyvä oletettu vesielementin läheisyys. Highwater-housujen alkuperäisideanahan on, että rannalla kävellessä tai muuten vaan varpaita kosteaan rantahietikkoon upotellessa aavalta päin tuleva aalto ei kastele housua ihan heti, kun lahje on korkeammalla. Nerokasta!

Koska vajaamittaiset housut kuuluvat niin tiiviisti kesään, kannattaa ensi keväänä tarkkailla muuttolintujen sijaan niiden ilmestymistä katukuvaan.

Kelta-asuisella miehellä on oikea lahkeen pituus. Housut on kurottu vyötärölle aitoon 80-luvun tyyliin. Kuva napattu Ellit-sivustolta.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
jostain syystä luin vajaamittaiset housut koko ajan "vajaamieliset housut" - mutta ehkä ne on sitä?
ästee

Suositut tekstit