Sannin bataattilaatikko


Kuva on lainattu jostain, argh, en muista mistä :(

Keitä 1 iso bataatti pehmeäksi, säästä keitinliemi. Iso = noin 1 kg bataatti. (Nykyisin saa myös Pirkka-bataattisosetta, sellaisia kannattaa varata 2 pötkylää. VARO, kun avaat pötkilöä, se roiskuu.) Soseuta bataatti sähkövatkaimella tai vaikka käsin (lisää keitinlientä tarpeen mukaan). Sauvasekoitin tekee siitä liisteriä.

Kaada 2 dl kermaa astiaan ja sekoita siihen noin 1 dl korppujauhoja. Odottelee sen aikaa, että korppujauho turpoaa. Seos saa olla suht juoksevaa. Lisää ripaus muskottipähkinää ja valkopippuria sekä reilusti inkiväärijauhetta. Suolaa maun mukaan.

Yhdistä kerma ja bataatti. Seos saa olla melko löysää, joten lisää keitinlientä tarvittaessa. Jos käytit valmista mössöä, voi käyttää kermaa (tosin valmis mössö on hyvin juoksevaa). Sekoita tasaiseksi.

Lisää seokseen reilusti fariinisokeria, ainakin 4-5 rkl. Sekoita hyvin.

Voitele keskikokoinen uunivuoka ja kaada seos sinne. Korkea ja pienipohjainen vuoka on parempi kuin laakea. Älä täytä reunoja myöten, sillä laatikko kiehuu ja kuohuu uunissa.

Vuole sekaan voita ja ripottele päälle korppujauho.

Paista pari tuntia 200 asteessa. Lämpö saa olla pikkaisen matalampikin, mutta kannattaa pitää se pari tuntia. Jos pinta alkaa käristyä, peitä foliolla.

Bataattilooraa voi uudelleen lämmittää, mutta siitä tulee silloin hieman kumimaista.

Kommentit

Suositut tekstit