What does Igor say?



Ruokolahtelainen kansanedustaja Suna Kymäläinen onnistui monien yllätykseksi saamaan 101 kollegansa nimen ETA-alueen ulkopuolisista maista tulevien maanostoa rajoittavan lakialoitteen taakse. Suna Kymäläisen ja muutaman muun, lähinnä perussuomalaisen, jo vuosia ajama aloite ei sinänsä ollut yllätys. Uutisarvoista asiassa oli sen saama laaja kannatus. Lööppikamaa on myös sosialidemokraattisen yhteisön hyppy takajaloilleen, kun uutinen lakialoitteen etenemisestä tuli julkisuuteen. On selvää, että erityisesti venäläisen naapuruston ostopyrkimyksiä rajoittamaan suunniteltu lakitoivomus ei sovi sosialidemokraattiseen pirtaan; saman vaalipiirin demareista sen kuittasi vain yksi kansanedustaja.

Facebookissa käydyssä debatissa on käyty läpi niin ihmisoikeudet, isänmaallisuuden taakka kuin kylmät lakitekstitkin. Kannattajat vaativat Venäjältä vastavuoroisuutta maanomistukseen, vastustajat väittävät, että ei niitä mökinkuppanoita kukaan suomalainen olisi edes ostanut. Summa summarum: lakialoite ei tule menemään läpi, eikä isänmaamme saa samanlaista viiden vuoden asumisvelvoitetta kuin Ahvenanmaa.

Samalla kun Etelän demarit lyttäsivät Suna Kymäläisen ja lakialoitteen, he leimasivat ryssävihaajiksi koko sen eteläkarjalaisen kansanosan – selvän enemmistön alueen asukkaista – joka vastustaa lähitulevaisuudessa edessä olevaa viisumivapautta ja joka todennäköisesti kannattaa venäläisiin kohdistuvia maanostorajoitteita. Eivätkö ne tajua, että seudun koko talous lepää venäläisturistien varassa?

Oman aikansa Koijärvi siis.

Nuoremmille lukijoille kerrottakoon, että cityvihreät tiesivät aikoinaan paremmin kuin paikalliset maanomistajat, saako Koijärven kuivata vai ei. En väitä, että eteläkarjalaiset olisivat oikeassa omassa nurkkakuntaisuudessaan tahi pääkaupunkiseudulta päin huutelevat demarit (kuorossa näyttää olevan myös muutama vihreä) kirkasotsaisuudessaan.

On todella vaikea asettua toisenlaisessa elämäntilanteessa olevien ihmisten asemaan, etenkin kun pitäisi samaan hengenvetoon vielä todistella, että he ajattelevat väärin. Minun juureni ovat syvällä Karjalan mullassa ja olen kouluni käynyt Saimaan rannalla. Sitten lähdin suureen maailmaan 20 vuodeksi. Nyt olen katsellut Koti-Suomeani puolen vuoden ajan paluumuuttajan näkökulmasta. Olenko minä muuttunut, vai ne muut?

Yhdet puhuvat politiikkaa, toiset haluavat pitää puolensa kotiseudullaan. Jotkut ovat populisteja, joitakin se ärsyttää. Eduskuntavaaleihin on reilu vuosi aikaa, kamppailu on jo alkanut.

Olen seurannut keskustelua siinä määrin kuin se oman sosiaalisessa median verkostoni rajoissa on mahdollista.Yhdenkään venäläisen näkemystä asiaan en ole lukenut.

Asiasta on keskusteltu eduskunnassa ennenkin.
Etelä-Karjalan radion toimittaja kommentoi.

Kommentit

Suositut tekstit