Suuren aarteen soturit



Se oli poikkeuksellisen lämmin syksy. Yöt olivat pitkään lempeitä. Sade antoi joskus kuulua itsestään varovaisesti, kuin muistuttaen, mikä vuodenaika on. Suuren, yhteisen asian oli aika syntyä. Pitkien, välillä tuskaistenkin valmisteluiden jälkeen tarkoin valikoitu joukko otti tehtävän vastaan – ihan kuin sormuksen ritarit isossa kirjassa. Kuten tarinassakin he olivat keskenään eri rotua. Oli niitä, joille journalismin jalot hyveet olivat kaikki kaikessa. Heidän miekkansa oli näppäimistön muotoinen. Toiset olivat tottuneet taistelemaan Etelärannan lohikäärmeitä vastaan voimia säästelemättä ja keinoja kaihtamatta.

He lähtivät matkaan sopuisasti, koska missio oli tärkeä; tehdä maailman parasta nuorten duunarien lehteä.

Millaisen seikkailun he kokivatkaan! Yksikään vuori ei ollut liian korkea valloitettavaksi, suonsilmät ja okaruusuryteiköt eivät heitä säikäyttäneet. Ideat toteutettiin rohkeasti, varmasti ja taidolla. Kulkemisen ei annettu muuttua rämpimiseksi, eivätkä tuskaisimmatkaan tuulet kuivattaneet intoa. Yhteinen timantti, Arvo-lehti pidettiin kiinnostavana, tuoreena ja raikkaana. Kiitosta tulvi ovista ja ikkunoista. Kaikki kilpailut, joihin osallistuttiin, voitettiin.

Moni kuitenkin sortui elon tiellä. Yllättäen isot väsyivät ennemmin kuin pienet ja sitkeät. Ehkä siksi Tolkienkin valitsi vastuutehtäviin juurevia hobitteja.

Nyt on siis aika heittää sormus Mordoriin, eikun – hups – Arvo historian syövereihin. Käsissäsi on maailmankaikkeuden viimeinen paperinen Arvo. Tämän kivi–paperi–sakset -kamppailun voittivat bitit. SAK Nuorten yhteydenpito jatkuu omalla Facebook-sivulla. Sivulla on vajaat 700 tykkääjää tällä hetkellä. Käy klikkaamassa luku paremmaksi, jotta tiedät jatkossakin, missä prinsessat ja lohikäärmeet kohtaavat.

Minä luovun päätoimittajan valtikasta hyvillä mielin; olipa hauska matka ja nyt on hyvä aika lopettaa. Hollannin kuningatar Beatrix siirtyi vallanvaihdon myötä takaisin prinsessaksi. Kai minullekin jostain joku tiara löytyy. Tai sammakko.

Tämä on Arvo-lehden viimeinen pääkirjoitus. Koko lehti on luettavissa täällä.
Lukiessa voit kuunnella vaikka tätä

Kommentit

Suositut tekstit