Vieraissa käyminen kannattaa




Voiko tätä hymyä vastustaa?

Kulunut viikko on osoittanut, että vieraissa käymiseen yleisesti liitetty negatiivinen kaiku on osin perusteetonta. Kun on vähän vierasta kokaissut, osaa arvostaa omaansa ihan uudella tavalla.

Olen monesti julkisesti tunnustanut, että vakisuhteeni perustuu pääasiassa ulkonäkötekijöihin. Makea muotoilu ja vaarallinen katse saavat sukat pyörimään tämän tytön jaloissa. Tiedän myös, että valintani on juuri minulle paras, mitä markkinoilta löytyy – se oikea.

Joskus elämä kuitenkin koettelee, ja erehdyin kohtelemaan kaltoin sitä oikeaa. En ollut varsinaisesti väkivaltainen, pelkästään ajattelematon. Seurauksena oli pitkän pitkä naarmu oikeassa kyljessä ja pakkoero peltien parantelun ajaksi. Lohduksi sain vähän kauppakassia kookkaamman kaverin suoraan Etelä-Koreasta. Pakkoliittomme tuntui julkiselta nöyryytykseltä ja turhan suurelta rangaistukselta pieneen, viattomaan virheeseeni nähden.

Miten vakaalla pohjalla voi väliaikainenkaan suhde olla, kun lähtötilanne on tämä?

Rangaistus laajeni, kun pääsin sivupidon kanssa yleisille teille. Vaikka oma liikennekäyttäytymiseni oli ihan yhtä hyvää tai huonoa kuin ennenkin, oli statukseni autostraadoilla muuttunut. Lainakipponi kuuluu tieliikenteen ravintoketjussa selvästi perhekokoista Peugeotia alemmalle portaalle, koska mopoautoja lukuun ottamatta kaikki muut autot ohittavat minut.

Vajaan viikon mittaisen vieraalla pelillä ajelun jälkeen olen myös ymmärtänyt, mitä ovat ne paljon puhutut kaikki herkut. Ranskalaisessa rakkaassani on monta pientä toimintoa, jota en aiemmin ole osannut arvostaa. Tai vaikka olisin ne noteerannutkin, olen selvästi alkanut pitää niitä itsestäänselvyytenä. Esimerkiksi valaistu peili kummassakin aurinkolipassa tuntuu olevan niin suuri harvinaisuus miesvaltaisessa autoinsinöörien maailmassa, että mielitietylläni ei juurikaan ole uskottavia haastajia.

Suhteen pysyvyyden puolesta puhuu myös se, että olen yhteisten vuosiemme varrella hemmotellut Rennes’n rakasta paljon suuremmilla summilla kuin esimerkiksi lapsiani.

Kommentit

Suositut tekstit