Blogi on kuollut, eläköön blogi!

Tässä ollaan matkalla Italiassa, jonne tuleva reissu ei sattuneesta syystä suuntaudu.


Otsikon väite perustuu kokemuksiin, jotka ovat syntyneet tarkkailemalla oman blogini lukijatilastoja. Joko kykyni kirjoittaa klikkiotsikoita on hapertunut tai sitten blogi ilmaisukeinona ei enää ole niin kiinnostava kuin jokunen vuosi sitten.

Mutta kirjoittaminen on minulle luontainen tapa ilmaista itseäni. Blogissa jorinat säilyvät hyvin järjestyksessä, ja ovat jotenkuten löydettävissä myös vuosien takaa. Ainakin kunnes tulee kaiken digitaalisen nollaava isku jostain suunnasta.

Pidempien tekstien lukeminen – saati niiden löytyminen – on Facebookissa hankalaa. Elementit käyttäytyvät oman mielensä mukaan, ja yleensä vielä eri tavoin sen mukaan, selaatko asioita läppärillä tai mobiililla.

Kuvat toimivat instassa, kyl-kyl. Mutta ehkä kukaan ei odota lukevansa sieltä hirveän pitkiä tekstejä, jos olisi ihan jotain asiaakin kerrottavana. Insta-kamuni tietävätkin, että olen tehnyt siellä viime aikoina kokeiluita sisältösuuntaan, mutta ei se mikään blogi ole. Instan storyjen funktio ei ole auennut kalkkiskäyttäjälle.

Twitter? Eeeenpä tiedä. Kaikenlaisia kokeiluita saatan tehdä. Hyödyt irti vaikka ikenet irtoaisi!

Jos hyvin käy, blogini muuttuu matkablogiksi loppukevääksi. Jos huonosti käy, mitään ei tapahdu. Yhteydet eivät pelaa, saan koronan ja inspiraatio katoaa. Mutta jos kaikki meneekin nappiin, pääsette mukaan mielenkiintoiselle matkalle ympäri Eurooppaa.








Kommentit

Suositut tekstit