Bengtskär korvassa

Suomalaiset ovat varsinaista valittajakansaa. Vaikka asiat eivät edes olisi erityisen huonosti, härmäläistä pännii, kun naapurilla menee kuitenkin aina vähän paremmin. Ruoho ei ehkä ole vihreämpää aidan takana, mutta se on siistimmin ajettu – tai ainakin isommalla masiinalla.

Tästä syystä päätin keskittyä asioihin, jotka ovat meillä hyvin. Positiivinen alkuasetelma koki kuitenkin pahan mahalaskun, kun ymmärsin, etten ehkä saa vaadittua merkkimäärää täyteen luettelemalla asioita, jotka ovat hyvin.
Suomalaisten kruununjalokiviä ovat perinteisesti olleet äitiyspakkaus, terveydenhoito ja suomalainen superkeksintö, astioidenkuivauskaappi. Äitiyspakkaus on edelleen maksuton kaikille vauvaperheille, mutta sen sisältämät varusteet eivät enää heiluta siniristilippua. Ihan kelpoja ne Sortavalassa ommellut haalarit varmaan ovat.

Lisäksi ennen vanhaan äitiyspakkauksen sideharsovaipoissa oli tietty jännitys, kun tiedettiin, että ne on ommeltu Hämeenlinnan naisvankilassa.

Terveydenhoidon tilaa on parempi olla kommentoimatta, sillä tätä kirjoitettaessa Tehyn sopimus on vielä auki.
Astioidenkuivauskaappeja näkee enää vain joskus harvoin kesämökeillä. Kaikilla on nykyisin astianpesukone, joka pesee, plankkaa ja kuivattaa kupit ja kipot. Nyt voi enää vain kaiholla muistella tiskipöydälle iltahämärissä napsahtelevien vesipisaroiden ääntä.

Asiaan.

Meillä on todella hyvin toimiva luottokorttivetoinen pysäköinninmaksusysteemi! On aivan upeaa, että ei tarvitse miettiä oikean kokoisia kolikoita, ennakkomaksulaitteita tai kännykkäkoodeja. Eikä etenkään puskissa vaanivia parkkipirkkoja. Sujautat vain kortin automaattiin mennen tullen ja maksu on hoidettu. Joissain visa-automaateissa lypsetään luottokorttia 20 senttiä kerrallaan, sekin on ihan ookoo, kunhan näpit eivät palellu.

Systeemin ainoa huono puoli on, että luottokortti-pysäköinti ei ole vielä levinnyt kaikkialle.

Toinen todella hyvä juttu Suomessa vuonna 2007 on Alkon laaja miniatyyrikokoisten viinipullojen valikoima. Enää ei tarvitse valita kahdesta huonosta vaihtoehdosta, jos haluaa arki-iltalampaan kanssa siemauksen punkkua. Aikaisemmin minipulloissa oli vain bulkkiviinejä. Jos horaisit keskenäsi ison pullollisen laatuviiniä, oli portti ammollaan kohti varmaa alkoholismia.

En tiedä, onko hyvä asia ottaa iso harppaus kohti Keski-Eurooppaa, mutta ainakin viinikulttuurin saralla se on nyt tehty.

Kolmas asia, joka tässä maassa toimii, on ehdottomasti merisääpalvelu. Missä tahansa päin maata oletkaan, voit luottaa siihen, että heikkotehoisinkin radiovastaanotin tavoittaa kymmentä vaille seitsemän ja yksi sään rannikkoasemilta edellisellä tasatunnilla tsekattuna. Tällainen varmuus, luotettavuus ja konservatiivisuus takaavat meille turvallisuudentunteen – tarvitsimme sitä tietoa tai emme. Tiedot on luonnollisesti saatavilla myös toisella kotimaisella.

Onhan se kiehtovaa tietää, kuinka kovaa ja mistä suunnasta Bengtskärillä on tuullut tunti sitten.

Kommentit

Suositut tekstit