Helposti huollettava

Tapasin pitkästä aikaa ystäväni, joka kuuluu nykyisin trendikkääseen sinkkuäitien siviilisäätyyn. Koska arkipäiviltä ei löytynyt vapaita lounasaikoja, vietimme aurinkoisen sunnuntaisession puolukkametsässä. Metsä oli punaisenaan marjoista, ja voisin vaikka vannoa, että siellä tuoksui vispipuurolle.

Villimpi sielunsiskoni on sinkkuillut reilun vuoden, eikä kuulemma aio enää vakituista miestä saman katon alle huolia. Pedinlämmittäjä on poikaa etenkin talvella, mutta näin kolmenkympin paremmalla puolen alkaa nainen tarvita jo sen verran pitkät huoltovälit, että parempi pysyä singlenä, hän muotoili. Sinkkuäitien huoltoväli tarkoittaa sitä aikaa, jonka nainen tarvitsee kaunistautuakseen kaksien treffien välillä. Siis ainakin karvanpoisto, itseruskettava, juurikasvun häivytys ja manikyyri ynnä mahdolliset lääkärireissut ja fysioterapia. Ei niitä hetkessä hoidella, jo pelkkään hoitoloiden ajanvaraukseen kuluu enemmän aikaa kuin karvaisemmalla sukupuolella hammasvälien puhdistukseen kalenterivuodessa.

Kaiken lisäksi useimmat sinkkumammat ovat hedelmällisessä iässä, joten ajoitus on todellakin kaiken aa ja oo.

***

Marjaretken jälkeen selvitin, millaiset ovat sinkkuisien huoltovälit. Pieni gallup aiheutti lähinnä huvittunutta hymähtelyä. Kerran vaimosta eroon päässeet miehet käyttävät kaiken lapsenvaihdoista liikenevän ajan harrastuksiinsa, mitä nyt parransängen ajaa pöräyttelevät aamuisin, oli treffit tai ei.

Ehkä urheilullinen sinkkuisä pitää itsensä hyvässä sheipissä tulevia tyttöystäväkandidaatteja silmälläpitäen. Mutta moottoriurheilua seuratessa tai nettipokeria pelatessa ei syke nouse, eikä kunto kartu.

***

Treffiseuran valinta ei ole niin kuin ennen. Enää ei ilmoittauduta työväenopiston veistokurssille siinä toivossa, että käsiin jäisi muutakin kuin tikkuja. Myös kaveripiirin petaamat sokkotreffit ovat ihan out. Nykykissa pyydystää lämmikkeensä netistä. Tosin sinkkuystäväni vähän valitteli, että treffipalstalta miehen valitseminen muistuttaa enemmän käytetyn auton hankintaa kuin perinteistä teerenpeliä. Pitää miettiä, mitkä ovat minimivaatimukset, ja mihin ominaisuuksiin ei missään nimessä taivu. Yksi ei huoli savuttavaa, toiselle dollarihymy on kaikki kaikessa.

Käytetyn auton kauppiaathan ovat tunnetusti rehellistä porukkaa, muistutin sarkastisesti ystävälleni. Hän ei ollut asiasta moksiskaan. Painosta pitää aina tiputtaa kymmenen ja iästä viisi yksikköä parhaan mahdollisen lopputuloksen takaamiseksi. Lapsia ei kannata mainita ja harrastuksena ratsastus päihittää taekwondon, kuorolaulun ja ristipistotyöt.

***

Kaiken tämän ihmissuhdevyörytyksen jälkeen kysäisin, onko ero vanhasta siipasta kaduttanut nykyistä deittieksperttiä. Ei varsinaisesti. Eksä on kuulemma kuin vanhaksi mennyt tallennusformaatti. Ei vanhassa periaatteessa mitään vikaa ole, mutta nykyisessä toimintaympäristössä sille ei myöskään ole mitään käyttöä.

En raaskinut muistuttaa hänelle, että vinyylilevyt ovat taas tulossa muotiin.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Vinyylit voi olla tulossa takaisin, mutta ne jää marginaaliksi. Ceedeitä on tarjolla parempi valikoima. Vinyylit rutisee ja paukkuu.
Sanni Halla-aho sanoi…
Voidaanko tästä päätellä, että vanha suola rutisee ja paukkuu?
Anonyymi sanoi…
Hillittömän hauska kolumni, bai the wei. t. aasi
Anonyymi sanoi…
Ku vielä löytäis vinyylinsoittovälineen, niitä ei ihan mistä vaan enää löydäkään... millaisen meilläasuva meille kelpuuttais...

Suositut tekstit