Kyllä kansa tietää

Synnyin vuonna 1970, jolloin silloinen SMP sai veret seisauttavan vaalivoiton. Eilen illalla taisi käydä samoin. En tunne nurmijärveläisiä perussuomalaisia, varmaan ihan kivoja tyyppejä. Mutta lienee ihan luvallista olla ärtynyt, kun omalta puolueelta meni kaksi valtuustopaikkaa.

Perussuomalaiset ovat porskuttaneet populismilla ja maahanmuuttajavastaisuudella. Puheet ovat olleet suoria, mikä poliittisessa jargoniasuossa eduksi laskettakoon. Mutta meillä Nurmijärven leveyksillä ei luulisi muukalaisvihalla pitkälle potkivan, eihän meillä edes juuri asu muita kuin perinteisiä arjalaisen näköisiä härmäläisiä.

Onneksi on sentään yksi! Nicaraguasta Kuuban kautta Leppälammelle muuttanut Ana Maria Gutierrez Sorainen meni valtuustoon yhdellä heilautuksella. Tai ei kukaan läpi mene ilman lukuisia työtunteja, vaaliteltoilla hengailua ja vaalitilaisuuksissa näkymistä. Ana Maria on ollut myös aktiivinen blogikirjoittaja.

Positiivinen pilkahdus vaaleissa oli myös se, miten hyvin Pohjois-Nurmijärven ehdokkaat pärjäsivät. Klaukkala on isoin taajamamme, mutta tulipa taas kerran osoitettua, että elämää on täällä Hanko–Hyvinkää-tien laidallakin.

Kiitos ja kumarrus kaikille äänestäjille, näillä mennään seuraavat neljä vuotta!

Kommentit

marjamatilda sanoi…
Sinun olisi pitänyt olla enemmän esillä keskustelupalstoilla ja paikallislehdissä. Havaintoni on että kaikki uudet valtuustoon päässet ehdokkaat ovat varin vuoden aikana tulleet tutuiksi paikallislehtien sivuilta. Sinä tulit pienenä esittelylehtenä muun postin mukana pöydälleni. Olipas vaikea löytää Sinusta lisätietoja. Tiedonsaanti ehdokkaista tulisi olla vaalien alla helppoa ja yhteystiedot hyvin luettavissa. Huomioitava on myöskin että kaikilla ei ole tietokonetta.???!!! Mutta jatka tästä! Hyvää loppuvuotta ja vielä parempaa ensivuotta!
Sanni Halla-aho sanoi…
Minusta ehdokkaat, jotka aktivoituvat pari viikkoa ennen vaaleja kirjoittelemaan paikallislehtiin, ovat hieman ulkokultaisia. Parhaassa tapauksessa tekstit on kopioitu poliittisista ohjelmista omiin nimiin.

Täällä netissä aatokset ovat tallessa monen vuoden takaa.

Lehti-ilmoittelu tuo toki ehdokkaan naaman ja nimen tutuksi (niille jotka lukevat lehtiä), mutta se vaatii taloudellista panostusta, johon minulla ei ollut mahdollisuutta.

Ja olen siis todella tyytyväinen saamaani äänimäärään, jos asia ei alkuperäisestä tekstistä selviä :)
Elli (ei se teidän kissa) sanoi…
No mutta, onko Sannikki lopettanut ajattelemisen kokonaan?

Suositut tekstit