Turkua turisteille: plussat ja miinukset


Suomen Turku on yksi maan parhaista, ehkä jopa paras turistikaupunki. Olemme käyneet siellä aikuisten reissulla monta kertaa. Aikoinaan pikkulasten kanssa tuli kokeiltua niin Kupittaan seikkailupuisto (aivan paras) kuin Muumitkin (must).

Tämän reissun plussat ja miinukset:

+ Anniskelukahvila Tiirikkala. Hieno sijainti, kivannäköinen sisältä ja ulkoa, eikä tarjoiluissakaan ollut valittamista. Jos et usko, katso täältä. Tai itse asiassa mene paikan päälle.
+ Tiirikkala löytyy guugelttamalla, mutta Pizzariumissa poikettiin suosituksen perusteella. Pitsat olivat todella hyviä, ei pahaa sanaa. Sitä jäimme ihmettelemään, miksi niiden maut/raaka-aineet eivät olleet missään esillä, ja myyjältä sai suorastaan nyhtää näitä tietoja. Miljööstä miinusta, niin hyvät pitsat ansaitsisivat parempaa. Lisätiedot.
+ Edellisestä reissusta oli vielä hyvin muistissa hotellin hintaan kuulunut liikuntakeskuskäynti. Tänä kesänä jumppaa ei enää saanut kaupan päälle, mutta 6 € kohtuullisella korvauksella tuli hyvä, itse aiheutettu fiilis Loistossa, joka vielä vuosi sitten oli Lumo - muistaakseni.
+ Turku kunnostautuu kiitettävästi kulttuurin saralla. Tällä kertaa ihastelimme Rivieraa Jacques Henri Lartiguen silmin Turun taidemuseossa. Aikaisemmilla kerroilla olemme häkeltyneet mm. teatterin ja Logomon tarjonnasta.
+ Sattuman ja Turun vetovoimaisuuden ansiosta tapasin peräti kahdet kaverit kahden yön reissulla. Maailmaa on nyt parannettu tuntikaupalla - mikä onkaan parempaa ajanvietettä?


- Syöminen on aikuismatkailun tärkein elementti. Jostain syystä emme ole onnistuneet löytämään täydellistä illallispaikkaa lomakaupungistamme. Ostimme viime kesänä Turun matkailutoimistosta Food Walkit. Aivan loistava keksintö muuten. Viisi paikkaa, viisi ruokalajia, voidaan jakaa kahdelle päivälle. Sitä kautta löysime yhden tosi kivan ravintolan, jota kokeilimme nyt sitten vuotta myöhemmin pitkän kaavan mukaan. Ehkä odotukset olivat (ja ovat joka kerta olleet) liian korkealla, mutta neljään tähteen jäi illalliskokemus. Koska palvelu oli loistavaa ja paikka viehättävä, en kerro paikan nimeä tällä miinuslistalla. Sen sijaan lisään linkin Food Walkille.
- Pysäköinti Turussa on ihan peestä. Se on toki halvempaa kuin Tampereella (ja epäilemättä myös Helsingissä), mutta majoituslaitosten pitäisi pystyä tarjoamaan parempaa asiakkailleen. Ei ole hirveän mieltä ylentävää raahata matkatavaroitaan keskustassa sijaitsevan tavaratalon kemikalio-osaston läpi matkalla parkkihallista hotellihuoneeseen. Emmekä olisi löytäneet edes sinne saakka, jos emme olisi kysyneet neuvoa. Eli jos kunnon yhteyksiä parkkihallista ei ole saatavilla, tulisi edes opastuksen olla kohdillaan.
- DBTL. Pitikö siirtää tavalliseksi festariksi muuntunut entinen kaupunkifestivaali heinäkuulle? Jokilaiva-siiderit jäivät juomatta ja aamulenkit jokivarressa juoksematta, koska festarialue sotki suunnitelmat.

Ilman arvosanoja jäävät kaksi ässää, sää ja shoppailu. Pääsimme käyskentelemään auringonpaisteessa, mutta sadettakin ropsautti. Shoppailu jäi tällä kertaa vähäiseksi, mutta siihen Turku tarjoaisi erinomaiset mahdollisuudet. Paljon kivoja ketjuvapaita kauppoja.

Kaupan päälle vielä kolmas ässä: samppanja. Turku on hyvä samppanjakaupunki, mutta aina voi pyrkiä parempaan, eli tässä tapauksessa laajempaan valikoimaan. Armaani sai muuten illallisella aivan a-luokan Baroloa, jonka ihanuudesta voisi kirjoittaa oman bloginsa, tai mieluiten sonetin. Vaan tietenkin ihanan pehmeänpyöreä ja voinen herkku ei ole Alkon valikoimissa.

Viimeiseksi sanaksi samppanja.

Kommentit

Suositut tekstit