Kunnes helmat heidät erottaa



http://d364y98vz4769w.cloudfront.net/drawings/images/000/020/860/full/image-361859049.jpg?1340166248 
Olen käyttänyt kesähelteet häämekko-ohjelmia tuijottaen. Laajassa hääaiheisten ohjelmien tarjonnassa olen mieltynyt nimenomaan hääpukuohjelmiin. Niissä ei keksitä väenvängällä ilkeitä kommentteja toisten kukka-asetelmista tai minilihapullista, eikä pääosassa ole raivopäisenä läheisiään pompottava hirviö.

Nyt uskoni mekkoihinkin on alkanut horjua.

Ohjelmiin on valikoitunut naisihmisiä, joiden elämän tärkein asia tuntuu olevan hääpäivä. Hääpäivän tärkein asia on ehdottomasti hääpuku. Päivään ja pukuun ladataan uskomaton määrä odotuksia, ja niiden täyttämisestä seuraa megalomaaniset paineet ja rahanmeno.

Koska mekko, jota pidetään päällä noin kuuden tunnin ajan, on niin tärkeä, odottavat morsiamet, että sen oikean löytyessä he saavat merkin joltain korkeammalta taholta itkun tyrskähdysten ja ennen kokemattoman lämpimän riemuntunteen muodossa. Voittajamekko on niin ihana, että se aiheuttaa myös sovituksessa mukana olevalle kaasoposselle kylmät väreet ja vähintään kyyneleen silmäkulmaan.

Mekko ei siis ole oikea, jos se ei itketä.

Jaksosta toiseen toistuva epäinhimillisen suuren täydellisyyden tavoittelu on alkanut ahdistaa minua. Voisin toki ajatella, että eikö näillä tyttöparoilla ole muuta sisältöä elämässään kuin häävalmistelut. Antaisivat ylimääräiset dollarinsa kodittomille kissoille. Mutta olen ennemminkin huolissani siitä, pystyvätkö nämä hanhet käsittelemään pettymykset, joita tolkuttomasta täydellisyyden tavoittelusta väistämättä seuraa.

Juhlien järjestäminen on kivaa, ja pieni ennakkojännitys tekee ihmisille hyvää. Mutta liika on kuitenkin liikaa. Miten nämä ihmiset selviytyvät lapsettomuudesta, uhmaikäisistä kakaroistaan, lemmikin lonkkaviasta, vararikosta, ullakkopalosta, auto-onnettomuuksista tai työttömyydestä, kun he eivät saa valittua yhtä saakelin vaatekappaletta, jos sitä oikeaa – ilmeisesti melko orgastista – tunnetta ei synny?

En noin periaatteesta haluaisi tässä yhteydessä heittäytyä kyyniseksi ja mainita e-sanaa. Tai ehkä epätäydellisellä mekolla ja avio-onnella onkin yhteys toisiinsa – avioliiton kesto on mitattavissa mekkokyynelten määrässä.

Kommentit

Suositut tekstit