Pitää puhua ja pussata

Eipä tiennyt tyttö miten hyödyllisen kuvan Pohjanmeren rantahiekkaan raapusti.

Radio soitti aamulla Dusty Springfieldin iki-ihanaa You don’t have to say you love me -biisiä. Ennen kuin ihan vaivuin nirvanaan, tajusin, että Dusty on väärässä. Kyllä pitää sanoa, jos kerran tykkää toisesta.

Nykyisin parisuhteet ovat peliä. Hard to getin leikkiminen ei ole vitsi, vaan totisinta totta. Nolatuksi tulemista pelkäävät ihmiset ovat menettäneet taidon heittäytyä tunteet edellä. Se, joka tykkää enemmän, häviää parisuhteessa.

Mutta eihän se niin saisi olla!

Jokaisen pitäisi uskaltaa nauttia rakkauden tunteesta. Siitä, kun elämä on yhtäkkiä musiikkivideota. Jokainen hänen katseensa, sanansa, kosketuksensa on merkityksellinen. Yhdessä käydyt paikat, syödyt karkit ja katsotut elokuvat muuttuvat osaksi yhteistä tarinaa. Sitä, jota kerrotaan lapsenlapsille.

Kirjailija Juha Itkonen väitti naistenlehden haastattelussa, että aikuisena rakkaus ei ole enää yhtä voimakasta kuin nuorena. Höpönlöpön. Ei ole tainnut sanamaakari saada Amorin nuolesta yli kolmekymppisenä. Hullu rakkaus aikuisiällä on nuoruusvuosia arvokkaampaa. Kun ihmisellä on elämänkokemusta, hän tietää, mitä  on vaakakupissa. Miten paljon voi menettää, miten paljon saada.

Sen sijaan uskon parisuhdeterapeuttien väitteeseen, että ihminen pystyy säätelemään tunteitaan, jos niin tahtoo. Vaan kuka haluaa vaivoikseen tunneummetuksen? Saati siipan, joka moisesta kärsii.

Rakkauden tunnustustaan panttaavien kannattaa muistaa Sinkkuelämästä tuttu sääntö: Niin kauan kuin sitä ei ole sanottu ääneen, muiden tapailu ei ole pettämistä.

Ps: Tänään murheellista vuosipäiväänsä viettävä iso Ee levytti samaisen tsipaleen viisi vuotta Dusty Springfieldin jälkeen. Hänen versionsa oli hieman menevämpi, ei yhtään niin tuskainen kuin alkuperäinen, jossa kaikuu väkipakolla sydämensä kylmettäneen naisen kaipuu.

Kommentit

Sitruuna sanoi…
Aito lasten suusta kommentti, kuultu tällä viikolla meidän koululla (nyt kun siis olen päässyt taas koulumaailmaan :)
"Ei kannata mennä naimisiin, koska sitten voi olla kenen kanssa vaan."

Suositut tekstit