Ysäri tulee!

Hiphei haaremihousut ja vyölaukku, ysäri on täällä taas! Juuri kun viimeiset ruutupaidat ehdittiin tuunata lattialuutuiksi, olisi niille taas käyttöä.

Retroilu tunkee myös talouselämään. Toimittajat, poliitikot, ekonomistit ja taksikuskit ovat jo useamman vuoden kilpalaulaneet Suomea lamasuohon. Laskukausi vie työpaikat, omaisuuden ja avio-onnen. Asunnonvälittäjät yrittävät haria vastaan, mutta heillä onkin oma elinkeino ojassa.

***

Kun Arvoon alettiin keväällä suunnitella juttua laskukaudesta, maksoi maitolitra yli euron vain kioskilla, 95 oktaanista bensaa tankattiin alle 1,50 € litra ja joku sai kuulemma vielä asuntonsakin kaupaksi.

Nyt kun juttu ilmestyy, on helvetti valloillaan. Kuljetuselinkeino ei enää kannata, ja puutullit näivettävät metsäklusterin kuin vaatetusteollisuuden konsanaan. Pian verorahoillamme pohjustettuja maanteitä kuluttavat vain venäläisten uusrikkaiden roudarit, pahamaineiset autonkuljetusrekat.

Mummoilla ei ole varaa ostaa rasvaa pullansa päälle, ja kahvihammasta kolottaa kroonisesti samalla kun mustan kullan hinta nousee kohisten. Edes Haaparannan rasvaretket eivät auta, koska elintarvikekriisi kouristaa koko maapalloa.

Lainankorot nousevat sellaista haipakkaa, ettei pankkien kannata painattaa hinnastojaan. Vaan samapa tuo. Paremmin asioista perillä olevien lähteiden mukaan painotöihin suunnatut eurovanat ovat piristäneet lähinnä Viron nuorta taloutta.

Miksei hallitus tee mitään? Antakaa meille halpaa bensaa, mielin määrin kahvia ja tupakkaa!
Onneksi me lama-ajan lapset osaamme ottaa syksyn muotituulet vastaan oikeaoppisesti. Todelliset tyylitaiturit kasvattavat vuoden viimeinen kvartaalin grungepartaa kahden asunnon loukussa.

Kommentit

Suositut tekstit